Route 1

Doetinchem | Laag Keppel | Hoog Keppel | Doesburg

Vanaf de aanlegsteiger van Huurjesloep.nl kun je richting Doesburg varen. Doesburg ligt op 11 kilometer afstand en is ongeveer 1,5 uur varen.

Onderweg naar Doesburg kom je bij Laag-Keppel en Hoog-Keppel een lage brug tegen. Beide bruggen zijn dusdanig laag, dat de gehele huif van de Evi 1 en Evi 2 plat op het dek moet liggen om eronderdoor te kunnen. Bij Laag-Keppel staat op de parkeerplaats bij de brug een leuke ijskraam. Een ideaal plekje om even aan te leggen voor een lekker ijsje! In Doesburg kun je o.a. de vistrap bezoeken. Vanaf de jachthaven (Watersport Vereniging Doesburg) is het 10 minuten lopen naar de gezellige binnenstad van Doesburg.
varen doesburg
boot huren doetinchem

Route 2

Doetinchem | Terborg | Ulft

Vanaf de aanlegsteiger van Huurjesloep.nl kun je ook richting Ulft varen. Reken erop dat je ongeveer 2,5 à 3 uur vaart voordat je aankomt in Ulft, inclusief wachttijd bij sluis De Pol in Etten. Om door de sluis te kunnen, dien je de sluiswachter te bellen op het volgende nummer: 0313-472570. Het kan zijn dat je bij de sluis al na 10 minuten aan de beurt bent, maar het wachten kan ook iets langer duren.

Je vaart op deze route ook onder de brug van Wijnbergen door. Deze brug is zo laag dat de huif van de Evi 1 en Evi 2 helemaal plat op het dek moet liggen. Eenmaal door de sluis vaar je op je gemak richting Ulft. De Dru-fabriek is een leuk eindpunt van deze vaartocht. Er zijn verschillende eetgelegenheden en de industriehallen zijn een bezoekje waard.

Let wel op de tijd van de laatste schutting van de sluis: dit is om 18.00. Om op tijd te zijn, moet je rond 16.00 bij de Dru wegvaren.

Extra informatie

Op de hele Oude IJssel geldt een maximaal toegestane snelheid van 9 kilometer per uur. Meer toeristische tips vind je hieronder. Of bekijk hier een handige vaarplattegrond.

Website links

Huur je sloep Doetinchem
Huurjesloep.nl

Fun en plezier wachten op jou!