Een boot huren in Gelderland: waar is het mooi varen?

Gelderland heeft nog veel meer te bieden dan de Veluwe en de gezellige steden. Op het water is het goed toeven! Wil je een boot huren in Gelderland, maar weet je nog niet waar je mooi kunt varen? Dan hebben wij een top-tip: de Achterhoekse wateren zijn prachtig. Als je een sloep huurt in Doetinchem, vaar je de 27 kilometer lange Oude IJssel af.

Varen door het oosten van Gelderland

Doetinchem is de hoofdstad van de Achterhoek, het oostelijke stukje van Gelderland. Deze stad ligt op het midden van de Oude IJssel, die loopt van Ulft tot aan Doesburg. Je kunt dus zelf kiezen welke kant je op vaart. In Doesburg kun je prachtig wandelen: het is een middeleeuwse Hanzestad. Ook staat dit stadje bekend om de mosterd. In Ulft kun je het DRU Industriepark verkennen. Daar vind je voor ieder wat wils, van gezellige horeca tot een waterspeelplaats voor de kinderen. Ook zijn er geregeld culturele evenementen. Door welke dorpen vaar je nog meer? Onder andere Ulft, Laag-Keppel en Terborg zijn vanaf het water te ontdekken!

Ulft DRU varen

Help: ik heb geen vaarbewijs!

Dat is gelukkig geen probleem. Je kunt gewoon een boot in Gelderland huren: zolang de boot kleiner is dan 15 meter en langzamer vaart dan 20 km per uur, dan mag je varen zonder vaarbewijs. Alle sloepen van HuurJeSloep.nl voldoen hieraan. Vanaf 21 jaar mag je zonder vaarbewijs achter het roer staan. Goed om te weten: op de hele Oude IJssel geldt een maximaal toegestane snelheid van 9 km per uur.

Boot huren: dit kost het

Sloepen zijn bij ons vanaf €100 te huur. In de kleinste sloep kun je al met 5 mensen aan boord! Wil je vaker dan één keer genieten van het Gelderse water, maar wil je geen eigen boot kopen? Dan is een sloepabonnement misschien iets voor jou. Zo kun je altijd het water op. Lees hier meer over onze vaarabonnementen.
sloep huren doetinchem

De rest van Gelderland per boot verkennen

Heb je lekker gevaren in en rond Doetinchem, en smaakt het naar meer? Ook op veel andere plekken in Gelderland kun je uitstekend een boot huren. De Rijn stroomt door Arnhem, de Waal komt door Nijmegen heen en de Maas vormt de ondergrens van Gelderland. Naast deze grote rivieren, kun je ook de IJssel, de Linge of de Nederrijn bevaren. Genoeg mooie rivieren waar je een bootje kunt huren, van speedboot tot zeilboot! En op het Veluwemeer kun je heerlijk watersporten.

Meer tips